Zjramble5: Muziek

Een moment a.u.b., terwijl wij het spel laden… [}={]

Opera Mini kan dit spel niet spelen. Dit ligt aan de manier waaropmde Opera Mini Servers de Zjramble5 spellus uitvoeren (window.setInterval()). De servers voeren enkele seconden van de lus uit, stoppen dan, en sturen jou het resultaat. Zie Opera Mini's documentatie voor een gedetailleerde uitleg.

Als je dit kunt zien, en javascript aan hebt staan, wacht dan tot ons programma is geladen. Als het erop lijkt dat alles is geladen, kan het zijn dat je browser onze CSS niet begrijpt, of dat wij een fout hebben gemaakt in de software. Beide kunnen het spel onmogelijk maken.

Letterinvoer

.j..
z.r.
.a.e
mbl.

Spelbericht
------------------------
------------------------
Debug Info

ΩJr.'s woordzoeker zoals Boggle en Scramble. Flash-vrij. Zoek muziektermen.

Hoe te spelen

Wacht tot het spel start (ong. 25 sec.). Dan wordt het lettergrid actief.

Bekijk de letters en vorm muziektermen met letters die elkaar raken aan de zijden en hoeken.

Als je een aanraakscherm hebt, veeg dan over de letters. Anders kun je de letters aanklikken of intypen. In het laatste geval moet je de entertoets indrukken om je woord te laten testen.

Als jouw woord in de lijst van deze ronde staat, en je hebt dat woord nog niet eerder gevonden deze ronde, krijg je bonusseconden bij je speeltijd opgeteld.

Als je een letter invoert die geen vorige letter aanraakt, neemt het spel aan dat je een nieuw woord wilt starten. Het oude woord wordt dan niet gescoord.

Hints

Elke ronde pakt het spel ong. 25 seconden om compleet willekeurige woorden te kiezen uit het muziektermenwoordenboek, en zet daarvan de letters in het grid.

Als hint tonen we een lijst met hoeveel woorden van hoeveel letters je kunt vinden. Als de tijd om is, toont die lijst alle woorden die je had kunnen vinden. Kies een woord om hem op het grid terug te zien.

Draai het lettergrid om meer woorden te ontdekken, door de pijl naast de tekst "Draaien" in te drukken.

Elke 10 seconden kun je een hint vragen. Als straf krijg je geen bonusseconden.

Kies een woord uit de lijst van gevonden termen om hem op het grid terug te zien.

iPadgebruiker? Voeg deze zelfstandige versie van Zjramble5 Muziek toe aan je thuisscherm!

Zjramble5 Muziek werkt samen met Facebook om je spelscores te delen.

De Engelse variant van dit spel is beschikbaar in de Firefox Marktplaats.

Waarom dit spel?

Zynga had een prachtig spel gepubliceerd, genaamd Scramble. Je kon het o.a. op Facebook vinden, en in de App Stores.

Jammer genoeg had Zynga Scramble voor Facebook geprogrammeerd in Adobe Flash. Dat maakt het totaal onspeelbaar voor mensen met een iPad, iPhone, en andere Flash-vrije webgebruikers.

Als alternatief heeft ΩJr. een eigen versie gebouwd, op basis van pure HTML, een beetje CSS, en nogal wat Javascript. Dit noemen wij Zjramble5.

ΩJr. wenst Zjramble5 te laten draaien op elk computerplatform, in elke webbrowser die HTML5, CSS3, en Javascript uit kan voeren. (Dit sluit browsers uit zoals Opera Mini en Skyfire).

Vrijwaring

Deze software zit in een publieke probeerfase. Verwacht dat de boel crasht of helemaal weigert te werken.

ΩJr. heeft dit spel niet bedacht. De eer gaat naar Zynga. Wat je op deze pagina ziet is sledhts een html5-variant op hun spel. Het verschilt van Scramble: sommgie zaken ontbreken of gaan anders, en het gebruikt eigen algoritmes en woordenboek. We hebben niet gevraagd naar Zynga's broncode voor Scramble: we hebben het op zicht nagebouwd.

Andere versies

  1. Music Zjramble, the English variant of this same game;
  2. Deity Names Zjramble, vind de namen van goden en godinnen;
  3. Web Mark-Up Zjramble, vind technische webtermen uit HTML, CSS, SVG, XML, en XSLT.
Clicky Analytics