Register to download MS Windows 7 RC - ΩJr. Failure Notes

This information lives on a webpage hosted at the following web address: 'https://www.omegajunior.net/failurenotes/'.

Tranquil, calm, empty nothingness, instead of the expected registration application. Not even an indication that something else should be happening. Quite Zen-like... but maybe not exactly what the sales department had in mind.

A word from a sponsor:


Diegenen onder ons die graag voorop lopen, weten dat Microsoft een uitgavekandidaat (RC) heeft uitgegeven voor hun stuursysteem Windows 7. Wij werden hiervan op de hoogte gebracht door de nieuwsbrief van Windows Secrets, en we besloten een kijkje te nemen.

We vonden een normale productbeschrijving. Niks mis mee. Prima gedaan. Er is zelfs een apart formulier dat ons toestaat de software te downloaden:

Uittreksel van de downloadpagina voor MS Windows 7 RC

Merk op dat de tekst luidt:
"choose the version that fits the system you'll be using, pick your language, and click go to register for and download the RC."
Ofwel: "kies de versie die past bij het systeem dat je wilt gebruiken, kies je taal, en druk go om je te registreren en de RC te downloaden."

Registreren? OK... je kunt opmerken dat de tekst er staat, maar als je naar een downloadlink zoekt is het te gemakkelijk over het hoofd te zien. Toch zullen we ons moeten registreren, en dus begeven we ons op weg naar het Registratiecentrum. (Er wordt met javascript geprobeerd de kliks te volgen, maar wij hebben javascript uit staan, waardoor de klikvolger niet werkt. Dat weerhoudt ons er niet van het Registratiecentrum te bereiken. Dat zouden de andere delen van die site ook moeten doen.)


Microsoft Registratiecentrum

Mmm... dat ziet er nogal blanco uit. En dat is vreemd, omdat de vorige pagina, de downloadpagina, zich zo goed gedroeg.


Wat ons opvalt:Zoals Vincent Flanders zei:
"Als je klanten het niet kunnen vinden, bestaat het niet."


De RC downloaden

Dit zijn we tegengekomen tijdens onze queeste deze software gedownload te krijgen. Dit is geen grapje.Het Falen

Microsoft is een commercieel bedrijf, met winstmaximalisatie als uitgangspunt. Het je potentiële klanten moeilijk maken om je software te downloaden is geen commerciële houding. Een organisatie zonder winstoogmerk willen we wel toestaan hun klanten in de war te brengen... hoewel dat niet erg handig is als je een boodschap te verspreiden hebt. Voor een commercieel bedrijf betekent het afwijzen van klanten, dat je klandizie en dus inkomsten verliest.

Nog dommer is het, omdat de genoemde problemen heel simpel op te lossen zijn. Daarom verdient dit Registratiecentrum een faalnotitie, en wel in de categorie:

"Jouw Geld Hoeven We Niet".


Dat is prima hoor. We geven ons geld wel aan de concurrent.

Worried about your own website?

Describe your problem to “failurenotes at omegajunior dot net”, to discuss how we can solve your website‘s issues.